REULTATI ŽE
V ROKU 5-7 DELOVNIH DNI

Zanesljiv neinvaziven test, ki temelji na materini krvi in je zasnovan za izključitev možnosti Downovega sindroma in drugih tipov trisomije plodu že od 11. tedna nosečnosti.

.

 

Dovolite, da odgovorimo na vaša vprašanja o zdravju vašega nerojenega otroka, da boste lahko uživali v mirni nosečnosti

Test TRISOMY je zasnovan tako, da izključi najpogostejše genetske motnje (trisomije) kromosomov 21, 18 in 13, ki povzročajo sindrome Down, Edwards in Patau

1. Obisk ginekološke ordinacije

2. jemanje vzemanje vzorca krvi

TRISOMY test lahko opravite po 11. tednu nosečnosti. Glede na to da že v prvem tromesečjo nosečnosti  v materini krvi kroži dnka zarodka ga je s posebno tehnik lahko izloirati iz materinega dnka. Za testiranje je potrenbno vzorec 10ml krvi  ki ga jemlje medicinska sestra ali zaposleni v laboratoriju. Vzorec se pošlje v nadalnje peiskave  v laboratorij.

 

3. Plačilo TRISOMY test-a

Plačilo so opravi še pred jemanjem vzorca krvi.

4. Analiza krvi

Vzorec se analizira z specialno metodo.

1. Obdelava vzorca krvi

Kri je setavljena iz tekočega dela (plazme ki je rumena) in krvnih telse (bela in rdeča krvna telesa in trombociti) Za trisomy test se uporablja krvna plazma ki se v laboratoriju z centrifugo loči od krvnih teles.

2. Čiščenje plazme

Z uporabo večkratnega postopka čiščenja se iz plazme dobijo svobdno krožeča dnka vključno z dnk zarodka. Ta proces odstrani neželjene proteine in druge kemične snovi.

3. Priprava dnka vzorca za analizo.

Za namene testa je treba izolirano DNK pripraviti z uporabo posebnega laboratorijskega postopka, ki se imenuje »priprava sekvenciranje knjižnjice« Ta postopek traja približno 2 dni in vključuje replikacijo DNK, ker naši strokovnjaki potrebujejo veliko večjo količino materiala DNA v primerjavi s tistim, kar lahko obnovijo iz matičnih plazemskih vzorcev.

4. Kontrola kvalitete vzorca

TRISOMY test je drag in dolgotrajen test, katerega rezultat je odvisen od kakovosti pripravljenih vzorcev za analizo. Da bi bila v laboratoriju dobro pripravljena, je treba "knjižnico zaporedja" preveriti s posebno opremo, preden se opravi analiza zaporedja.

5. Konačna analiza – sekvenciranje

Če je pripravljeni vzorec opravil preskus nadzora kakovosti, je pripravljen za analizo zaporedja. Z odčitavanjem 30 milijonov fragmentov v obdobju 20 ur laboratorijsko osebje ugotovi, ima fetus visok tveganje od trisomije 21 18 ali 13.

6. Rezultat testa

Iz laboratorija se rezultati testa pošiljajo direktno ginekologu ki je pacienta napotil na test. Informacije gredo k zdravniku in ne direktno k pacientu.

5. Rezultat testa

Rezultati testa so dostopni v 5-7 delovnih dneh od jemanja vzorca krvi.

 

6. Razlaga rezultatov

Rezultat testa pacientu razloži zdravnik  ki je predlagal test ali odgovrna oseba iz ginekolšeke ordinacije Iz laboratorija se rezultati testa pošiljajo direktno ginekolgu ki je pacienta napotil, informacije gredotorej  k zdravniku in ne direktno k pacientu.